Veerboot Puttgarden Rodby

Ferry maatschappijVertrekAankomstDuurInfo
ScandlinesVan
Puttgarden (Duitsland)
Naar
Rodby
Vaartijd
45 min
Prijsinfo
Veerboot van Puttgarden naar Rodby

Deze ferry overtocht direct boeken?

Overtocht van Puttgarden naar Rodby

Deze overtocht is misschien een beetje een vreemde eend in de bijt op Scandinavië overtocht. Deze veerboot gaat van Duitsland naar Denemarken, maar is een ideale doorsteek voor Zweden. Daarom staat deze overtocht ook onder ‘Zweden' als land terwijl het eigenlijk om een overtocht naar Denemarken gaat. Via deze route snijd je een behoorlijk stuk af met de veerboot ten opzichte van wanneer je zou rijden naar bijvoorbeeld de Oresundbrug of de oversteek van Helsingor naar Helsingborg.

Deze overtocht is ideaal als je zo snel mogelijk naar Zweden wil. Je reist als je via de Puttgarden – Rodby route gaat waarschijnlijk via Sjaelland naar ofwel Kopenhagen en daar via de brug door naar Zweden (Sontbrug) of je pakt iets ten noorden van Kopenhagen de veerboot tussen Helsingor en Helsingborg. Als je lekker op de veerboot wil ontspannen kun je beter kiezen voor een andere overtocht, want dit is de snelste overtocht. Vanuit Kiel in Noord-Duitsland kun je bijvoorbeeld ook de cruiseferry naar Göteborg pakken.

Puttgarden haven en veerboot

De kortste en snelste route naar Zweden

Overstapplek, doorvoerstation.

Dit is erg oneerbiedig, maar meer zijn Puttgarden en Rodby in zekere zin niet. De route is uitermate praktisch, en de havens van Rodby en Puttgarden zijn van alle gemakken voorzien maar het is wel gewoon een doorvoerstation naar ofwel Kopenhagen (Denemarken) ofwel Zweden, van waaruit je vanaf Malmö het land verder kunt gaan ontdekken.

Haven Puttgarden

Adres:
Scandlines
Fährhafenstrasse
23769 Puttgarden
Duitsland

Haven Rodby

Adres:
Oestre Kaj 3
Roby, Lolland
4970 Denemarken

Verbindingen om ook te overwegen

Travemünde - Trelleborg

Vaarduur: 9 uur
Maatschappij: TT-Line
Meer informatie

Kiel - Goteborg

Vaarduur: 15 uur
Maatschappij: Stena Line
Meer informatie

 

Rostock - Trelleborg

Vaarduur: 7,5 uur
Maatschappij: Stena Line
Meer informatie