Ferry Trelleborg

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Van
Rostock
Naar
Trelleborg
Vaartijd
6 uur 15 min
Prijsinfo
Van
Rostock
Naar
Trelleborg
Vaartijd
7 uur 30 min
Prijsinfo
Van
Sassnitz
Naar
Trelleborg
Vaartijd
4 uur 15 min
Prijsinfo
Van
Travemünde (dag en nacht overtochten)
Naar
Trelleborg (dag en nacht overtochten)
Vaartijd
9 uur
Prijsinfo
fjordline ferry op zee

Deze ferry overtocht direct boeken?

Overtocht Trelleborg

Trelleborg is de zuidelijkste stad van het Zweedse vasteland waarnaar je met de ferry naartoe kunt. Je kunt vanuit een aantal steden naar Trelleborg varen. dit zijn Rostock, Sassnitz en  Travemünde. De kortste overtocht gaat vanuit Sassnitz, maar dit plaatsje ligt ook wat verder rijden dan de andere twee plaatsen.

tt line
Stena Line

Veerboten Rostock – Trelleborg

Op de route Rotstock-Trelleborg kun je kiezen uit twee rederijen. Dat zijn TT-Line en StenaLine. Beiden rederijen varen op meerdere tijdstippen naar de overkant en je kunt kiezen uit dag- en nachtvaarten. Gemiddeld genomen is TT-Line iets sneller, maar het scheelt niet heel veel. Het is daarom verstandig om beide maatschappijen op prijs te vergelijken.

Stena Line

Stenaline veerboot Sassnitz – Trelleborg

Stenaline is duidelijk vertegenwoordigd op de veerroutes naar Trelleborg. Zowel vanuit Rostock Als Sassnitz kun je met deze maatschappij reizen. Het voordeel van de overtocht Sassnitz- Trelleborg is dat deze slechts 4 uur en 15 minuten duurt.

tt line

TT-Line veerboot Travemünde – Trelleborg

Er gaan dagelijks twee tot 3 overtochten van Travemünde naar Trelleborg. Deze kunnen zowel als dag- en nachtvaart worden geboekt.

Ontdek het mooie Trelleborg

De meest zuidelijk gelegen stad in Zweden is Trelleborg en ligt aan zee. De haven is één van de belangrijkste havens van Zweden en het zuidelijkste puntje van Zweden en daarmee van Scandinavië. Verder zetelt hier het grote beursgenoteerde bedrijf Trelleborg AB dat actief is in industriële rubbertoepassingen. In deze havenstad eindigt de spoorlijn vanuit Malmö. Tegenover het station zit het toeristenbureau in een mooi gebouw waar je informatie over alle bezienswaardigheden kunt krijgen.

Smygehuk

De haven van Trelleborg heet Smygehuk. Hier kun je even lekker uitwaaien, over de keien lopen en genieten van de geur van de zee. Er zitten enkele winkeltjes en als je trek hebt gekregen kun je in een restaurant een vers gebakken visje eten. Al met al ideaal voor een middagje in de buitenlucht.

Trelleborgen

In 1988 werden op het hoogste punt van de stad sporen gevonden van een kasteel uit de Vikingtijd. In 1995 werd de reconstructie van het kasteel voltooid, gebaseerd op archeologische vondsten, vakmanschap en onderbouwde gissingen. Je vindt er
een gereconstrueerd middeleeuws huis en een Vikingtuin. Het is niet alleen een toeristische attractie maar ook een museum met een educatief doel. Een bijzondere ontmoetingsplek al meer dan 1000 jaar.

Adres haven Trelleborg:

Kontinentplan
231 23 Trelleborg

Over de aankomsthaven

  • Reis rechtstreeks naar Trelleborg vanaf Polen of Duitsland. Geen overstappen nodig.
  • De overtocht naar Trelleborg varieert tussen de 6 uur en 9 uur. Afhankelijk van uw vertrekhaven.
  • Er is een ruim aanbod aan faciliteiten aan boord. Gratis wifi, winkels, bar en restaurants.

Verbindingen om ook te overwegen

Travemünde - Malmö

Vaarduur: 9 uur
Maatschappij: Finnlines
Meer informatie

Helsingør - Helsingborg

Vaarduur: 20 mins.
Maatschappij: Forsea
Meer informatie

Swinemunde - Ystad

Vaarduur: 7 uur
Maatschappij: Unity Line
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies