Oresundbrug

Tussen Zweden en Denemarken bevindt zich de Oresundbrug oftewel: Sontbrug. Deze verbinding begint bij een tunnel en eindigt in een enorme brug alvorens de eindbestemming te bereiken. Dit maakt deze brug bijzonder maar ook redelijk prijzig. In het Deens heeft deze overtocht: De Øreseundsbron of Øreseundsbro. In het Zweeds heet deze brug de Öresundsbron. Deze bekroonde verbinding is de langste gecombineerde brug / tunnel van Europa en zeker de moeite waard om eens overheen te gaan.

De Tol van de Oresundbrug

Na de tunnel en de brug kom je vanzelf aan bij de tol waar je kunt betalen voor het maken van deze overtocht. Dit kost om en nabij de € 50. Boek je vantevoren / online via de officiële website van de Oresundbrug dan pak je een korting van maar liefst 8 tot 10%. Dit kan op de volgende website:

* Op die pagina is het ook mogelijk een Bropas te nemen, maar dat is voor Nederlandse reizigers niet interessant.  

Tol Oresundbrug

Alle Tol Tarieven van de Oresundbrug 2020

ReismethodiekVooraf BetalingContact / Creditcard
Motoren€ 27€ 29
Áuto's & Kleine Busjes <6M€ 49€ 54
Auto's & Busjes 6 - 10M (Of met caravan 10M+)€ 98€ 108
Auto's & Busjes 10M+ (Of met caravan 15M+)€ 186€ 202
oresundbrug van boven

De tot-stand koming van de Oresundbrug

De bouw van deze brug begon in 1995 en was 4 jaar later al voltooid. 1 Juli 2000 vond de officiële opening plaats. Het project was eerder voltooid dan ingeschat, ondanks dat er enkele bommen uit de tweede wereldoorlog waren gevonden. De brug werd in het begin weinig gebruikt echter zijn er steeds meer forensen die huizen in Zweden kopen en vervolgens in Denemarken werken. Dit heeft tot een grotere toename van het verkeer geleid.

Brug Statistieken:
De brug is in Juli het drukste, met meer dan 750.000 auto's die over de brug gaan. De officiële site van de brug houdt alle statistieken bij en die zijn de moeite waard om te bekijken.

Oresundbrug of Ferry Overtocht naar Zweden

Dit is een vraag die veel gesteld wordt. ” Is het de moeite waard om deze brug te nemen in vergelijking tot de vele ferry overtochten? “ Deze brug is niet te vergelijken met de ferry overtochten en deze keuze ligt helemaal aan uw bestemming en reisschema. Belangrijk om te beseffen is dat als u deze brug neemt u pas in het meest zuidelijke punt van Zweden bent. En Zweden is een zeer groot land. Wilt u met de auto van Malmö naar de Noorse grens dan bent u minimaal 5 uur aan het rijden.

Als u een rondreis wilt maken door Scandinavië is het interessant om te beginnen in Malmö en vervolgens van Malmö naar Bergen te reizen met de auto en vervolgens de Ferry terug te nemen van Bergen naar Hirtshals.

Deze website gebruikt cookies