Finnlines veerdiensten

Finnlines

Finnlines is een grote Finse rederij en met name actief in de Oostzee en de Noordzee. Finnlines is onderdeel van de Grimaldi Group. Het hoofdkwartier van Finnlines bevindt zich in Helsinki.

Finnlines legt zicht onder meer toe op het personen en passagiersvervoer op de Noord en Oostzee tussen onder meer Zweden, Finland, en Duitsland. De vertrekhavens van Finnlines zijn te vinden in onder meer Helsinki en Turku en er zijn ponder meer verbindingen met Travemunde (Duitsland) en Malmö (Zweden). Finnlines maakt onder meer gebruik van zogenaamde RoRo schepen en Ropax schepen (Roll on Roll off schepen). Ropax is een type roro schip die ook passagiers vervoert (pax)

Vloot

De vloot van Finnlines bestaat uit 8 boten, waarvan er 3 tussen Helsinki en Travemünde varen: de MS Finnstar, Finnmaid, en Finnlady. Tussen Naantali en Kapellskär varen de Finnfellow en de Finnswan. Tussen Malmö en Travemünde varen nog de Finnpartner, de Finntrader en de Europalink.

Routes

  • Travemünde – Helsinki
  • Travemünde – Malmö

Verbindingen en prijzen Finnlines

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Finnlines veerdienstenVan
Travemünde
Naar
Helsinki
Vaartijd
29 uur
Prijsinfo
Finnlines overtochtenVan
Travemünde
Naar
Malmö
Vaartijd
9 uur
Prijsinfo

Wil je direct een overtocht boeken?

Over Finnlines veerdienstenExtra informatie over deze rederij

Finnlines: bekende Finse rederij

Finnlines is een rederij die in Finland is gevestigd. Vanuit verschillende Finse havens worden er routes gevaren naar steden langs de Noord- en Oostzee in landen als Duitsland, Zweden, Denemarken, Polen, België en Groot-Brittannië. Naast passagiers vervoert Finnlines op enkele routes ook vracht. De meer afgelegen delen van Noord-Europa kunnen dankzij onder andere rederijen als Finnlines gemakkelijk worden bereikt.

Finnlines van begin tot nu

De geschiedenis van Finnlines begint in 1947; op dat moment is het bedrijf een dochtermaatschappij van Merivienti Oy. In 1951 vertrekt de eerste veerboot van Finnlines: MS Finntrader. In de twee jaar die volgen zijn er nog een drietal veerboten die voor deze rederij gaan varen. In 1962 is er een eerste passagiersverbinding tussen Finland en Duitsland. Daarna volgen meer nieuwe verbindingen tussen Finland, Duitsland en Zweden. Vandaag de dag vervoert Finnlines duizenden passagiers tussen tientallen steden.

De veerbootvloot van Finnlines

Tussen Helsinki en het Duitse Travemünde varen drie veerboten: de MS Finnstar, MS Finnmaid en MS Finnlady. Ook tussen de haven Naantali in Finland en het Zweedse Kapellskär varen twee veerboten: MS Finnfellow en MS Finnswan. Tussen het Zweedse Malmö en Travemunde varen de volgende veerboten: MS Finnpartner, MS Finntrader en MS Europalink.

Verdere nuttige informatie voor je overtocht met Finnlines

Bij de veerdienstverbindingen en de veerboten van Finnlines zijn huisdieren welkom. Natuurlijk moet er wel aan enkele voorwaarden worden voldaan. Zo moeten honden altijd aangelijnd aan boord, en betaal je per huisdier. In totaal mag je bijvoorbeeld ook maar 2 dieren per hut meenemen. Prijzen verschillen van €20 (Duitsland – Zweden) tot €70,- van Duitsland naar Finland. Meer informatie over het aan boord meenemen van huisdieren vind je onder in deze pdf.

Op de website van Finnlines kun je ook nog onder het kopje ‘Good to know’ brochures vinden met verschillende tips en kaarten voor je trip.

Tallink Silja Line ContactTelefoon en email

Telefoonnummer Finnlines
De klantenservice is in het Engels te bereiken op:
+358923143100

Email
Stuur uw verzoek in het Engels naar het volgende e-mail adres:
passenger@finnlines.com