Stena Line

Als je een overtocht wilt maken naar Zweden of Noorwegen, dan kun je bij Stena-line kiezen uit zeven verschillende veerverbindingen. Deze veerboten vertrekken uit havens in Duitsland, Denemarken en Polen.

Vloot

Veel schepen van Stena Line zijn uitgevoerd met hutten, restaurants en bars. Je kunt ook vaak kiezen om een (slaap)stoel in de openbare ruimte te reserveren.

Als je benieuwd bent naar welke faciliteiten de schepen op bepaalde routes hebben, kun je het beste een kijkje nemen op het overzicht met alle boten van Stena Line.

Routes

  • Frederikshavn – Oslo
  • Frederikshavn – Göteborg
  • Grenå – Varberg
  • Kiel – Göteborg
  • Rostock – Trelleborg
  • Sassnitz – Trelleborg
  • Travemunde – Liepaja
  • Gdynia – Karlskrona
  • Nynäshamn – Ventspils

Verbindingen en prijzen

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Deze verbinding wordt nu door DFDS gedaanVan
Frederikshaven
Naar
Oslo
Vaartijd
9:45 uur
Prijsinfo
Stena Line LogoVan
Rostock
Naar
Trelleborg
Vaartijd
6:00 / 8:15 uur
Prijsinfo
Stena Line LogoVan
Sassnitz
Naar
Trelleborg
Vaartijd
4:15 uur
Prijsinfo
Stena Line LogoVan
Grena
Naar
Varberg
Vaartijd
4:25 / 5:15 uur
Prijsinfo
Stena Line LogoVan
Gdynia
Naar
Karlskrona
Vaartijd
10:30 uur
Prijsinfo
Stena Line LogoVan
Frederikshaven
Naar
Götenborg
Vaartijd
3:15 / 3:30 uur
Prijsinfo
Stena Line LogoVan
Kiel
Naar
Göteborg
Vaartijd
15:30 uur
Prijsinfo

Wil je direct een overtocht boeken?

Over Stena LineExtra informatie over deze rederij

Het is misschien wel een van de bekendste rederijen in Noord-Europa: Stena Line. Deze van oorsprong Zweedse rederij verzorgt al jaren veerverbindingen die voornamelijk te vinden zijn in de volgende wateren: de Noordzee, de Ierse Zee, de Oostzee, de Sont en Kattegat. In de meeste gevallen vervoert Stena Line passagiers, maar op enkele routes komt het voor dat er uitsluitend vracht wordt vervoert. Vandaag de dag heeft Stena Line maar liefst 18 verbindingen tussen grote steden in Noord-Europa.

Een rijk verleden

Stena Line wordt in 1962 opgericht door de Zweed Sten Allan Olsson en groeit door de jaren heen flink, om verschillende redenen. Enerzijds opent Stena Line verschillende nieuwe routes en daarnaast neemt Stena Line diverse rederijen over, waaronder Lion Ferry, Sealink British Ferries en Stoomvaart Maatschappij Zeeland. In 1998 gaat Stena Line een samenwerking aan met concurrent P&O Ferries; in 2002 wordt Stena Line uitgekocht door P&O.

De vloten van Stena Line

De meeste passagiersvloten varen in de Ierse Zee en de Oostzee. Zo varen onder andere de Stena Superfast, Stena Lagan, Stena Adventurer, Stena Europa en Stena Horizon tussen steden als Liverpool en Belfast, Cherbourg en Rosslare en Holyhead en Dublin Port. In de Oostzee varen onder andere de Stena Germanica, Stena Saga, Stena Jutlandica, Stena Nautica en Stena Spirit. Deze verbindingen liggen tussen Kiel, Göteborg, Oslo, Frederikshavn, Grena, Varberg en Karlskrona.

ContactTelefoon en email

Telefoonnummer
De klantenservice is te bereiken op:
+31 (0)174 315 811

Email
De handigste manier om via de e-mail in contact te komen is door gebruik te maken van het contactformulier

fjordline ferry op zee