Ferry Kristiansand

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Kristiansand
Vaartijd
2 uur 15 min
Prijsinfo
Van
Hirtshals
Naar
Kristiansand
Vaartijd
3 uur 15 min
Prijsinfo
HNL Nederland Noorwegen VeerbootVan
Eemshaven in Nederland
Naar
Kristiansand
Vaartijd
18 uur
Prijsinfo
fjordline ferry op zee

Deze ferry overtocht direct boeken?

Overtocht Hirtshals-Kristiansand

De ferry naar Kristiansand is de route die veel mensen nemen die met de auto of met de camper naar Noorwegen rijden. De route tussen vertrekhaven Hirtshals en aankomsthaven Kristiansand ligt namelijk op de kortste zeeverbinding tussen Denemarken en Noorwegen.

Fjordline

De snelle ferry van Hirsthals naar Kristiansand is de snelste manier om vanaf Denemarken per veerboot naar Noorwegen te reizen. De HSC Fjord Cat is een vleugelboot die gemaakt is om de snelheid in hoog tempo af te leggen. Dat doet deze ferry met 4 motoren met in totaal 40.000 pk. De veerboot vaart met 44 knopen in 2 uur en 15 minuten naar de overkant. 44 knopen is omgerekend ruim 81 kilometer per uur.

Vaak zijn dit soort snelle vleugelboten gebouwd zonder autodek. Een groot voordeel van deze snelle  Skagerrak ferry is dat er ook 180 personenauto`s en 4 touringcars op kunnen.

Ontdek het mooie Kristiansand

Kristiansand ligt aan de uiterste zuidkust van Noorwegen in de monding van de rivier de Otra. Het is een relatief jonge stad, gesticht in 1641 en de hoofdstad van de provincie Vest-Agder. Een opvallend kenmerk van het centrum is het volledig rechthoekige stratenpatroon. De hoofdvestiging van de universiteit van Agder bevindt zich in Kristiansand. Deze stad heeft een heel divers karakter met leuke bezienswaardigheden zoals een dierentuin met pretpark.

Kristiansand Kanonmuseum

Houd je niet zo van dierentuinen en ben je meer van historie, dan is dit museum een interessante optie. Het grote kanon weegt zo’n 500 ton en is nog intact. Dat geldt ook voor de bijbehorende bunkers. Ze staan bovenop een mooi heuvel waarop je een prachtig uitzicht hebt over de oceaan. In een van de bunker is een klein museum ingericht.

Kristiansand Zoo and Amusement park

Dit Zoo en Amusementspark is de meest bezochte Noorse attractie. Het heeft een oppervlakte van 60 hectare en bestaat sinds 1966. De dieren leven in een natuurlijke omgeving met veel ruimte met onder andere een overdekte apenjungle, een reptielenhuis en elanden die je kunt aanraken. Het pretpark bestaat uit een grote klim- en klautertuin met een rodelbaan en een waterbaan.

Adres haven Kristiansand:

Vestre Strandgate 31
4662 Kristiansand
+47 22 94 42 00 / +47 38 07 88 00

Verbindingen om ook te overwegen

Larvik - Oslo

Vaarduur: 3,5 uur
Maatschappij: Fjordline
Meer informatie | Prijsinfo

Larvik - Oslo

Vaarduur: 3,5 uur
Maatschappij: Fjordline
Meer informatie | Prijsinfo

Larvik - Oslo

Vaarduur: 3,5 uur
Maatschappij: Fjordline
Meer informatie | Prijsinfo