MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Stavanger
Vaartijd
2 uur 15 min
Prijsinfo
fjordline ferry op zee

Deze ferry overtocht direct boeken?

Overtocht Hirtshals-Stavanger

De ferry naar Stavanger is de route die veel mensen nemen die met de auto of met de camper naar Noorwegen rijden. De route tussen vertrekhaven Hirtshals en aankomsthaven Stavanger ligt namelijk op  zeeverbinding tussen Denemarken en Noorwegen.

fjordline

Overtocht Hirtshals-Stavanger

De ferry naar Stavanger is een route die veel mensen nemen die met de auto of met de camper naar Noorwegen rijden. Deze verbinding brengt je direct een stuk noordelijke dan andere verbindingen. Vanuit de omgeving van Stavanger kun je doorrijden langs de fjordenkust in de richting van bijvoorbeeld Bergen.

Ontdek het mooie Stavanger

Stavanger ligt in het zuidwesten van Noorwegen. Het heeft een zeeklimaat en gedurende het hele jaar blijft de gemiddelde temperatuur boven het vriespunt. Nadat in 1969 olie gevonden werd in de bodem van de Noordzee is Stavanger gekozen tot het centrum van de olie-industrie. Voor die tijd was de stad afhankelijk van de visserij, scheepvaart en de conservenindustrie. De keuze voor Stavanger betekende een stormachtige ontwikkeling van de stad door de komst van Noorse en buitenlandse olieproducenten.

Oud en nieuw

Stavanger is een moderne stad met een internationale sfeer en levendigheid. Er worden culturele evenementen gehouden, er zijn musea en educatieve instellingen. Het is een gezellige studentenstad met uitgaansgelegenheden, restaurants en winkeltjes. Het heeft ook een sfeervol oud centrum. Je loopt hier door keistenenstraten met witte houten huizen uit de 18e eeuw en kleurige bloembakken.

Lysefjord

De bezienswaardigheid van Stavanger is de Lysefjord. De Lysefjord is zo’n 42 km lang en op haar diepste punt is een diepte gemeten van zo’n 500 meter. Toen in de laatste ijstijd de gletsjers smolten werd de Lysefjord gevormd. Vanuit de haven kun je een cruise maken naar deze bekendste fjord van Noorwegen. Je vaart dan langs de beroemde granieten rotsformaties Preikestollen en Kjerag en langs prachtige watervallen.

Adres haven Stavanger:

Utenriksterminalen (Risavika havn)
Kontinentalveien 31
N-4056 Stavanger
+47 51 46 40 99

Over de aankomsthaven

  • Reis rechtstreeks naar Stavanger vanaf Denemarken. Geen overstappen nodig.
  • De overtocht naar Stavanger duurt ongeveer 10,5 uur.
  • Er is een ruim aanbod aan faciliteiten aan boord. Gratis wifi, winkels, bar en restaurants.

Verbindingen om ook te overwegen

Larvik - Oslo

Vaarduur: 3,5 uur
Maatschappij: Fjordline
Meer informatie | Prijsinfo

Larvik - Oslo

Vaarduur: 3,5 uur
Maatschappij: Fjordline
Meer informatie | Prijsinfo

Larvik - Oslo

Vaarduur: 3,5 uur
Maatschappij: Fjordline
Meer informatie | Prijsinfo

Ferry maatschappijen Noorwegen