Ferry naar Göteborg

Ferry maatschappijVertrekAankomstDuurInfo
Van
Kiel
Naar
Göteborg
Vaartijd
14 uur 30 min
Prijsinfo
Van
Frederikshaven
Naar
Göteborg
Vaartijd
3 uur 15 min
Prijsinfo
stena line denemarken zweden

Deze ferry overtocht direct boeken?

Overtocht Kiel – Göteborg

De overtocht tussen Kiel en Göteborg is ideaal voor als je met de auto naar Zweden of Noorwegen wilt. Je vaart in 15 uur naar de tweede stad van Zweden die aan de westkust van het land ligt. Vanuit hier kun je eenvoudig je weg vervolgen naar het het noorden van Zweden of bijvoorbeeld naar Stockholm.

Reizigers die naar Noorwegen willen, doen er ook goed aan om deze overtocht te overwegen. Vanaf Gotenburg rijd je namelijk in 3,5 uur naar Oslo en de overtocht Kiel – Göteborg is korter varen dan Kiel – Oslo.

overtocht goteborg

Ontdek het mooie Göteborg

Hip, studentikoos, groen met een viskerk

Gotenborg is de tweede grootste stad en de grootste havenstad van Zweden. Het is een moderne, levendige stad met veel industrie. Deze havenstad is ook een studentenstad en dat zie je terug in leuke barretjes en in de zomer vinden er veel concerten plaats van grote artiesten. Zodoende is het goed feesten in Gotenborg. Voor ‘Fika doen’: om 11:00 uur koffie drinken met een lekker taartje ga je naar de hipste wijk Haga.

Slottsskogen

Overal in de Gotenborg kom je mooie natuur tegen. Wil je na de gezellige drukte van de stad even bijkomen? Ga dan om tot rust te komen naar het grote stadspark Slottsskogen. Hier kun je wandelen, dieren bekijken of fietsen en sporten. Tijdens je wandeling kun je zelfs pinguïns of zeehonden tegenkomen en dat zonder dat het iets kost want het park is geheel gratis.

Fiske Kyrka

Ooit gehoord van een viskerk? In Gotenborg staat er één, een indoor vishal in een prachtig kerkgebouw. Al een al daarom is de Fiske Kyrka een bezoekje waard. Het is een unieke ervaring om in een kerk zoveel dagverse vis en schaaldieren te zien. De viskerk werd geopend op 1 november 1874, het gebouw zonder pilaren is geïnspireerd op de Noorse en gotische kerken.

Haven Göteborg

Adres:
Stena Line Tysklandsterminalen
Elof Lindälvs gata
414 55 Göteborg
Zweden

Haven Kiel

Adres:
Stena Line Scandinavia AB
Schwedenkai 1
24103 Kiel

+46 40 176 800

Verbindingen om ook te overwegen

Travemünde - Trelleborg

Vaarduur: 9 uur
Maatschappij: TT-Line
Meer informatie

Puttgarden-Rodby

Vaarduur: 45 min
Maatschappij: Scandlines
Meer informatie

Rostock - Trelleborg

Vaarduur: 7,5 uur
Maatschappij: Stena Line
Meer informatie