Fjord Line

Fjord Line richt zich met veerverbindingen op de routes tussen Denemarken en de Noorse westkust. Om meer precies te zijn heeft de rederij verbindingen naar de steden Bergen, Langesund, Kristiansand en Stavanger. Fjord Line vaart met de zowel grotere cruise ferry's en met een snelle ferry. Met deze laatste kunnen ze de snelste overtocht naar Noorwegen bieden die mogelijk is.

Vloot

Fjordline beschikt over 3 grotere cruise ferry's. Dat zijn: MS Bergensfjord, MS Stavangerfjord en MS Oslofjord. Op de kortste overtocht vaart de HSC Fjordcat die topsnelheden haalt van ruim 80 km per uur.

Routes

  • Hirtshals – Stavanger
  • Hirtshals – Langesund
  • Hirtshals – Kristiansand
  • Hirtshals – Bergen
  • Sandefjord – Strömstad

Verbindingen en prijzen

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Stavanger
Vaartijd
10 uur 30 min
Prijsinfo
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Langesund
Vaartijd
4 uur 30 min
Prijsinfo
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Kristiansand
Vaartijd
2 uur 15 min
Prijsinfo
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Bergen
Vaartijd
18 uur
Prijsinfo

Wil je direct een overtocht boeken?

Over FjordlineExtra informatie over deze rederij

De Noorse rederij Fjord Line AS verzorgt al jarenlang een verbinding tussen Denemarken en de westkust van Noorwegen. Passagiers kunnen met de veerboot overvaren en zo op een unieke wijze de Noordzee ervaren. Er is een dagelijkse veerverbinding tussen Hirtshals in Denemarken en twee plaatsen in Noorwegen: Stavanger en Bergen. Fjord Line is door de jaren heen uitgegroeid tot een moderne vloot met meerdere mogelijkheden voor passagiers.

Een bijzondere geschiedenis

Fjord Line bestaat al sinds 1993: toen verzorgde de MS Bergen de eerste zeereis van de rederij, tussen Denemarken en Noorwegen. Daarna worden er ook verbindingen gemaakt tussen het westen van Noorwegen en het Engelse Newcastle. Met deze Engeland-route is Fjord Line het enige bedrijf dat betrokken is bij internationaal vrachtvervoer en cruises vanuit het westen van Noorwegen. In 2005 wordt besloten de focus te leggen op de route tussen Denemarken en Noorwegen.

De huidige routes van Fjord Line

Vandaag de dag vaart Fjord Line dagelijks verschillende routes. Zo wordt er van Sandefjord in Noorwegen gevaren naar het Zweedse Strömstad. Ook is er een tweede verbinding van Denemarken naar Noorwegen: vanuit hetzelfde vertrekpunt Hirtshals in Denemarken vaart er nu ook een boot naar het Noorse Langesund. De vloot van Fjord Line bestaat uit vier schepen: MS Bergensfjord, MS Stavangerfjord, MS Oslofjord en Fjord Cat.

ContactTelefoon en email

Telefoonnummer
De klantenservice is in het Engels te bereiken op: +31 43 327 00 61

Email
Stuur uw verzoek via een formulier op deze pagina

fjordline ferry op zee