Ferry Eemshaven – Kristiansand

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
HNL Nederland Noorwegen VeerbootVan
Eemshaven in Nederland
Naar
Kristiansand
Vaartijd
18 uur
Prijsinfo
veerboot nederland noorwegen

Deze ferry overtocht direct boeken?

Overtocht Eemshaven-Kristiansand

De ferry van de Eemshaven in Groningen naar Kristiansand is de ferry route die onlangs van start is gegaan. Inmiddels hebben al tienduizenden mensen geboekt voor een overtocht van Nederland naar Noorwegen met HNL (Holland Norway Lines) De route tussen vertrekhaven Eemshaven en aankomsthaven Kristiansand is de enige veerbootverbinding vanuit Nederland direct naar Noorwegen.

3 keer per week gaat deze boot van Groningen naar Kristiansand in Noorwegen. Op dinsdag, donderdag en zaterdag vaart de boot om 15.00 uur af naar Kristiansand in Noorwegen. Op woensdag, vrijdag en zondag vaart de boot vice versa. De overtocht gaat 18 uur duren en het gaat dus om een overtocht met overnachting. Dat betekent dat je de volgende ochtend om 09.00 uur in Zuidoost Noorwegen aankomt. De veerboot terug, dus van Kristiansand weer naar de Eemshaven vaart de boot ook om 15.00 uur af en komt de boot ook om 09.00 uur aan in de ochtend.

Tickets gaan vanaf €98,- op de site van HNL, maar meestal ben je een stuk meer kwijt voor de overtocht.

HNL – Holland Norway Line – Eemshaven naar Kristiansand

De nieuwe overtocht tussen Nederland en Noorwegen wordt verzorgd door de veerboot maatschappij HNL: Holland Norway Line. De overtocht van Nederland naar Noorwegen (Kristiansand) zal er zo'n 18 uur over gaan doen en is dus met overnachting. Deze overtocht is zowel mogelijk als voetpassagier alswel mogelijk als je de auto of caravan wil meenemen.

De boot tussen Eemshaven en Kristiansand vaart 6x per week tussen Nederland en Noorwegen. 3x richting Noorwegen en 3x retour naar Nederland.

Op dinsdag, donderdag en zaterdag gaat de boot vanuit Eemshaven naar Kristiansand, op woensdagen, vrijdagen en zondagen gaat de boot retour naar Nederland. Voor zowel de heen als de terugreis vertrekt de boot om 15.00 en komt de boot op locatie om 09.00 aan. Check in voor je overtocht is een uur voor vertrek, 14.00 in dit geval. Tickets voor de overtocht van Nederland en Noorwegen zullen zo´n €225 bedragen. De exacte bedragen voor je overtocht kan je hier vinden. 

De overtocht zal dus inderdaad 18 uur gaan bedragen.

Ontdek het mooie Kristiansand

Kristiansand ligt aan de uiterste zuidkust van Noorwegen in de monding van de rivier de Otra. Het is een relatief jonge stad, gesticht in 1641 en de hoofdstad van de provincie Vest-Agder. Een opvallend kenmerk van het centrum is het volledig rechthoekige stratenpatroon. De hoofdvestiging van de universiteit van Agder bevindt zich in Kristiansand. Deze stad heeft een heel divers karakter met leuke bezienswaardigheden zoals een dierentuin met pretpark.

Kristiansand Kanonmuseum

Houd je niet zo van dierentuinen en ben je meer van historie, dan is dit museum een interessante optie. Het grote kanon weegt zo’n 500 ton en is nog intact. Dat geldt ook voor de bijbehorende bunkers. Ze staan bovenop een mooi heuvel waarop je een prachtig uitzicht hebt over de oceaan. In een van de bunker is een klein museum ingericht.

Kristiansand Zoo and Amusement park

Dit Zoo en Amusementspark is de meest bezochte Noorse attractie. Het heeft een oppervlakte van 60 hectare en bestaat sinds 1966. De dieren leven in een natuurlijke omgeving met veel ruimte met onder andere een overdekte apenjungle, een reptielenhuis en elanden die je kunt aanraken. Het pretpark bestaat uit een grote klim- en klautertuin met een rodelbaan en een waterbaan.

Adres haven Kristiansand:

Vestre Strandgate 31
4662 Kristiansand
+47 22 94 42 00 / +47 38 07 88 00

Verbindingen om ook te overwegen