Ferry Langesund

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Langesund
Vaartijd
4 uur 30 min
Prijsinfo
fjordline ferry op zee

Deze ferry overtocht direct boeken?

Overtocht Hirtshals-Langesund

De ferry naar Langesund is de route die veel mensen nemen die met de auto of met de camper naar Noorwegen rijden. De route tussen vertrekhaven Hirtshals en aankomsthaven Langesund ligt wordt vaak genomen voor mensen die richting Oslo rijden. Dit is ook een geschikt route om verder door te rijden naar Centraal-Zweden.

fjordline

Overtocht Hirtshals-langesund

De ferry naar Kristiansand is de route die veel mensen nemen die met de auto of met de camper naar Noorwegen rijden. De route tussen vertrekhaven Hirtshals en aankomsthaven Kristiansand ligt namelijk op de kortste zeeverbinding tussen Denemarken en Noorwegen.

Ontdek het mooie Langesund

Langesund is de hoofdplaats van de Noorse gemeente Bamble. Gesticht in de 13e eeuw, was Langesund ooit een belangrijk scheepsbouwcentrum. Het heeft een haven van waaruit de veerdienst naar het Deense Hirtshals vaart. Vanwege de vele zonuren per jaar is Langesund een geliefd zomerverblijf waar openluchtconcerten gehouden worden. In de bar ‘Rockers’ kun je ook terecht voor goede muziek en een geweldige sfeer.

Olav-kerk

De Olav-kerk in Langesund is een gerestaureerde ruïne. Oorspronkelijke heette het Skeidik-kerk en die kerk dateert van vóór 1150. De Skeidik-kerk werd gesloopt in 1840 ten gunste van een andere kerk maar gelukkig zijn er de Olav-kerk ruïnes waar je met een beetje goede wil nog de op Engels-Normandische architectuur geïnspireerde prachtige kerkgebouwen in kunt zien.

Tangen Fort

Tangen Fort ligt op het uiterste puntje Langesund en hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op de zee. Het is een uniek natuurgebied en leent zich prima om te wandelen, hardlopen of te fietsen. Dit natuurreservaat is van geologisch belang met fossielen en kalksteen in de bodem. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwden de Duitsers er tunnels, loopgraven, bunkers en een ophaalbrug. De bunkers zijn niet toegankelijk, de ophaalbrug staat nog steeds bij de hoofdingang van het gebied.

Adres haven lagesund:

Kongshavn 8
3970 Langesund
+47 51 46 40 99

Over de aankomsthaven

  • Reis rechtstreeks naar Langesund vanaf Denemarken. Geen overstappen nodig.
  • De overtocht naar Langesund duurt ongeveer 4 uur en 30 minuten.
  • Er is een ruim aanbod aan faciliteiten aan boord. Gratis wifi, winkels, bar en restaurants.

Verbindingen om ook te overwegen

Larvik - Oslo

Vaarduur: 3,5 uur
Maatschappij: Fjordline
Meer informatie | Prijsinfo

Larvik - Oslo

Vaarduur: 3,5 uur
Maatschappij: Fjordline
Meer informatie | Prijsinfo

Larvik - Oslo

Vaarduur: 3,5 uur
Maatschappij: Fjordline
Meer informatie | Prijsinfo