Ferry Ystad

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Fjordline LogoVan
Swinemünde (Swinoujscie)
Naar
Ystad
Vaartijd
6 uur 5 min
Prijsinfo
fjordline ferry op zee

Deze ferry overtocht direct boeken?

Overtocht Swinemunde-Ystad

De ferry Swinemunde-Ystad is vanuit Nederland niet de meest logische route. De overtocht gaat namelijk tussen Polen en Zweden, en dat betekent dat de vertrekhaven niet om de hoek ligt. Maar voor wie een vakantie in Duitsland combineert met een trip naar Zweden, kan deze overtocht een hele goede optie zijn.

unity line

Ferry Swinemunde-Ystad

De ferry naar Ystad Doet er ongeveer 7 uur over en brengt je in het zuiden van Zweden.

Ontdek het mooie Ystad

Deze stad in Zuid-Zweden is vooral bekend geworden door de misdaadromans van de Zweedse schrijver Henning Mankell, waarin inspecteur Wallander allerlei moorden oplost en Zweeds maatschappelijke discussies niet schuwt. Neem een paar boeken van deze auteur mee en treedt in de voetsporen van Wallander. Boek een Wallander-pakket, los zelf een moord op of zet de Wallander-app op je mobieltje. Alle informatie hierover vind je bij het tourist office van Ystad. Leuk om met een groep te doen.

Vikingmonument Ales Stenar

Houd je niet zo van crimi en ben je meer van kleurrijke historie, dan is Ales Stenar een mooie bezienswaardigheid. Dit is een groot Vikingmonument, bestaande uit 59 zandstenen blokken, gelegen op een klif in het nabij gelegen plaatsje Kåseberga, ten oosten van Ystad. Het is tot nu toe nog steeds een raadsel wat dit monument precies betekent. De klif biedt ook een prachtig uitzicht over zee.

Vermaak

Verder biedt het gezellige, middeleeuwse stadje allerlei andere bezienswaardigheden, zoals verschillende musea, een theater, kunstgalerieën, een dierentuin, een slot, een abdij en zo verder. Daarnaast kan je een boottocht maken, watersporten, je laten verwennen in een Spa, lekker winkelen en uit eten gaan. Voor alle weertypen biedt Ystad genoeg mogelijkheden.

Adres haven Ystad:

Katamaranterminalen
Hamntorget 2
SE-27139 Ystad
+45 7023 1515

Over de aankomsthaven

  • Reis rechtstreeks naar Trelleborg vanaf Polen of Denemarken naar Ystad. Geen overstappen nodig.
  • De overtocht naar Ystad duurt vanaf Denemarken 1,5 uur en vanaf Polen ben u 7 uur onderweg.
  • Er is een ruim aanbod aan faciliteiten aan boord. Gratis wifi, winkels, bar en restaurants.