Ferry Karlskrona

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Van
Gdynia
Naar
Karlskrona
Vaartijd
10 uur 30 min
Prijsinfo
fjordline ferry op zee

Deze ferry overtocht direct boeken?

Overtocht Karlskrona

De overtocht naar Karlskrona start in Gdynia. Dat is een havenstad die vlak bij het Poolse Gdansk ligt.

Stena Line

Ferry Gdynia-Karlskrona

De ferry naar Karlskrona vanuit Gdynia doet er ongeveer 10 uur en 30 mins over en brengt je vanuit Polen naar het zuiden van Zweden.

Ontdek het mooie Karlskrona

Karlskrona werd in 1680 gesticht, als basis voor de Zweedse marine. Deze vlootbasis, fort Kungsholm met een bijzonder ronde haven, is aangemerkt als cultureel erfgoed en in 1998 opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Omdat Fort Kungsholm een van de best bewaarde vlootbasissen is en omdat zij als voorbeeld heeft gediend voor andere Europese vlootbasissen heeft UNESCO Karlskrona op de lijst geplaatst.

Albinssom&Sjöberg Museum

Albinssom&Sjöberg publiceerden in de afgelopen decennia auto- en vrachtwagenmagazines. Daarnaast openden ze in Karlskrona een museum waar je hun verzameling auto’s en prachtig porselein kunt bezichtigen. Houd je van auto’s en ben je geïnteresseerd in autogeschiedenis dan kun je terecht in hun museum. Een bijzondere collectie auto’s, voornamelijk uit de jaren 50 wordt hier tentoongesteld. Een zeer kundige gids loodst je door het kleine maar fijne museum. Ook staan er mooie miniatuur auto’s.

Duikboot

Een maritiem museum mag in Karlskrona niet ontbreken. Voor zowel jong als oud is dit museum de moeite waard. De topattractie is een echte onderzeeboot uit de tijd van de Koude Oorlog waar je in kunt rondlopen. Een bezoek aan boord is als reizen in een tijdmachine: de prullenbakken zijn nog vol, je kunt nog steeds de namen van de laatste bemanning op de kratten zien.

Adres haven Karlskrona:

Verkövägen 101,
371 65 Lyckeby Karlskrona

Over de aankomsthaven

  • Reis rechtstreeks naar Karlskrona vanaf Polen. Geen overstappen nodig.
  • Vanuit Polen bent u met ruim 10,5 uur onderweg. De boot beschikt wel over hutten.
  • Er is een ruim aanbod aan faciliteiten aan boord. Gratis wifi, winkels, bar en restaurants.
Deze website gebruikt cookies