Ferry naar Noorwegen

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
DFDS LogoVan
Kopenhagen
Naar
Oslo
Vaartijd
17 uur 15 min
Prijsinfo
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Stavanger
Vaartijd
10 uur 30 min
Prijsinfo
DFDS LogoVan
Frederikshaven
Naar
Oslo
Vaartijd
12 uur
Prijsinfo
Colorline LogoVan
Hirtshals
Naar
Larvik
Vaartijd
3 uur 45 min
Prijsinfo
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Langesund
Vaartijd
4 uur 30 min
Prijsinfo
Colorline LogoVan
Hirtshals
Naar
Kristiansand
Vaartijd
3 uur 15 min
Prijsinfo
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Kristiansand
Vaartijd
2 uur 15 min
Prijsinfo
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Bergen
Vaartijd
18 uur
Prijsinfo
Colorline LogoVan
Kiel
Naar
Oslo
Vaartijd
20 uur
Prijsinfo
veerboot colorline Noorwegen

Overtocht Denemarken-Noorwegen

Veel mensen denken ten onrechte dat er een ferry gaat van Nederland naar Noorwegen. Zo wordt er bijvoorbeeld veel gezocht naar de ferry IJmuiden-Noorwegen. Hoewel dit natuurlijk een prachtige verbinding kan zijn, zijn de meeste Nederlanders nu aangewezen op de veerdiensten tussen Denemarken en Noorwegen. Ook de boot Kiel ( Duitsland) – Oslo ( Noorwegen) is een populaire verbinding omdat dit een nachtvaart betreft, wel duurt deze verbinding om em nabij de 20 uur. De meeste veerboten vertrekken van Noord Denemarken naar Noorwegen. In het volgende overzicht vind je de veerboten die vanuit Nederland het meest geboekt worden.

Snelste Overtocht: 
Hirthals – Kristiansand (2u 15m)

Goedkoopste Overtocht:
Hirthals – Kristiansand

Populair onder Nederlanders:
Kiel – Oslo

0

Ferry
Verbindingen

0

Verschillende
Maatschappijen

0

Minuten
Kortste overtocht

0

Vertrekt uit
Denemarken

Scandinavië overtocht ferry kaart noorwegen

Overtocht Denemarken-Noorwegen

Wat de beste ferry is om te nemen van Denemarken naar Noorwegen is met name afhankelijk van de afstand die men per auto wenst af te leggen. De kortste route van Denemarken per auto gaat naar Kopenhagen. Via de veerdienst Puttgarden – Rodby kom je het snelste bij Kopenhagen, waar je vervolgens met DFDS de ruim 17 uur durende overtocht kunt maken richting Oslo.
De andere veerdiensten gaan vanuit het Noordelijkste puntje in Denemarken. Hierbij heb je de keuze om te vertrekken vanuit Hirtshals of Frederikshavn.

Voor de autorit van Nederland naar deze plaatsen in Denemarken moet je zonder stops zeker 9 uur uittrekken.

Vanuit hier heb je wel veel keuze wat veerdiensten betreft. Zo vaart er een boot naar Bergen, waardoor je al een stuk Noordelijker kunt uitkomen.

Overtocht Duitsland-Noorwegen

Eén van de meest populaire routes naar Noorwegen is de ferry verbinding van het Duitse Kiel naar Oslo. De reden dat veel Nederlanders deze route kiezen is omdat de reistijd per auto beperkt is, en je vervolgens een nachtvaart kunt maken naar de hoofdstad van Noorwegen. Al met al is het geen hele snelle verbinding, de tocht duurt immers 20 uur, maar de faciliteiten aan boord zorgen voor een goede tijdsinvulling.

Deze overtocht boeken:
Kiel – Oslo – Colorline ( vanaf 374,- )

Ferry duitsland noorwegen

Wil je direct prijsinformatie over de ferry naar Noorwegen?

Over Noorwegen

Ferry IJmuiden Noorwegen

Er wordt vaak gedacht dat er een ferry vanuit Nederland (IJmuiden) naar Noorwegen (Bergen) zou gaan, dit is 100% onjuist. Het is onmogelijk om met de boot naar Noorwegen vanuit IJmuiden te gaan. Dan moet je toch echt eerst met de bus, auto of trein naar Denemarken.

Noorwegen, land van zee en bergen

Ontdek Noorwegen met haar prachtige bergen, gletsjers en blauwe zee. Het land heeft bossen, rivieren en meren. De spectaculaire natuur spreekt een ieder tot de verbeelding met als hoogtepunt de fjorden. Noorwegen heeft vanwege haar lange kustlijn vele leuke havensteden en daarbij zo´n 15.000 eilanden. En niet te vergeten, Noorwegen biedt de kans het noorderlicht te zien.

Bezienswaardigheden

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen is ook de stad van de kunstenaar Edward Munch, de maker van het wereldberoemde schilderij ´de Schreeuw´. Het is een mooie en moderne stad met hip eten, mode en kunst. In het minder bekende Kristiansand ligt de meest bezochte attractie van Noorwegen, het Zoo en Amusementspark. Vele soorten dieren leven er in een ruim opgezet park. Verder is er een klim- en klautertuin, een water- en rodelbaan.

Klimaat

Noorwegen heeft dankzij de warme Golfstroom milde zomers: in het noorden is de gemiddelde temperatuur tussen de 11 en 14 graden Celsius. In het zuiden is het wat warmer; tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het oosten heeft in de zomer een droog en zonnig klimaat terwijl in het westen meer neerslag valt. Al met al is de beste reistijd naar Noorwegen juni tot en met september.

Ferry maatschappijen die naar Noorwegen en Scandinavië varen

Deze website gebruikt cookies