Ferry naar Noorwegen

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Holland Noorwegen VeerbootVan
Eemshaven (NL) 
Naar
Kristiansand
Vaartijd
18 uur
Prijsinfo
Colorline LogoVan
Kiel (DE)
Naar
Oslo
Vaartijd
20 uur
Prijsinfo
Colorline LogoVan
Hirtshals (DK)
Naar
Kristiansand
Vaartijd
3 uur 15 min
Prijsinfo
DFDS LogoVan
Kopenhagen
Naar
Oslo
Vaartijd
17 uur 15 min
Prijsinfo
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Stavanger
Vaartijd
10 uur 30 min
Prijsinfo
DFDS LogoVan
Frederikshaven
Naar
Oslo
Vaartijd
12 uur
Prijsinfo
Colorline LogoVan
Hirtshals
Naar
Larvik
Vaartijd
3 uur 45 min
Prijsinfo
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Langesund
Vaartijd
4 uur 30 min
Prijsinfo
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Kristiansand
Vaartijd
2 uur 15 min
Prijsinfo
Fjordline LogoVan
Hirtshals
Naar
Bergen
Vaartijd
18 uur
Prijsinfo

Overtocht Denemarken-Noorwegen

Er vaart inmiddels weer een directe veerboot en ferry verbinding tussen Nederland en Noorwegen: namelijk de veerboot van HNL tussen Eemshaven en Kristiansand. Ook de boot Kiel (Duitsland) – Oslo (Noorwegen) is een populaire verbinding omdat dit een nachtvaart betreft, wel duurt deze verbinding om em nabij de 20 uur. De meeste veerboten vertrekken van Noord Denemarken naar Noorwegen.

Eemshaven – Noorwegen Update

Deze verbinding is populair gebleken met een iets te klein auto-dek ten opzichte van de enorme vraag van Nederlanders die met de camper en caravan erop uit willen naar Noorwegen. Er zijn drie manieren om dit op te vangen:

  1. Boek nu alvast voor 2023, dan kan je al een plekje voor de auto, camper of caravan reserveren.
  2. Ga via de Kiel – Oslo verbinding – Dit is overigens één van de mooiste ferry schepen die er bestaan, echt een ‘cruise' achtige ferry ervaring.
  3. Rij naar het topje van Denemarken en pak daar de (snelle) ferry van hirtshals naar kristiansand.
veerboot colorline Noorwegen

Snelste Overtocht: 
Hirthals – Kristiansand (2u 15m)

Goedkoopste Overtocht:
Hirthals – Kristiansand

Populair onder Nederlanders:

Eemshaven – Kristiansand
Kiel – Oslo

0

Ferry
Verbindingen

0

Verschillende
Maatschappijen

0

Minuten
Kortste overtocht

0

Vertrekt uit
Denemarken

ferry nederland noorwegen

Overtocht Nederland-Noorwegen

Ook vanuit Nederland gaat er inmiddels – of eindelijk – weer een veerboot naar Noorwegen. De ferry verbinding tussen de Eemshaven in Groningen en Kristiansand in Zuid Noorwegen is opgezet. Vanuit Nederland vaar je dan direct middels een overtocht met overnachting in zo'n 18 uur naar Zuid-Noorwegen. Deze overtocht is al te boeken, en meer informatie over de deze overtocht vind je ook hier: veerboot Eemshaven – Kristiansand. Het gaat dus als gezegd om een overtocht met overnachting waarbij je zowel als voetpassagier als met je auto mee kan op de boot. De overtocht kost zo'n €225,-

Grootste voordeel? Je vakantie begint al in Nederland op de veerboot!

Overtocht Duitsland-Noorwegen

Eén van de meest populaire routes naar Noorwegen is de ferry verbinding van het Duitse Kiel naar Oslo. De reden dat veel Nederlanders deze route kiezen is omdat de reistijd per auto beperkt is, en je vervolgens een nachtvaart kunt maken naar de hoofdstad van Noorwegen. Al met al is het geen hele snelle verbinding, de tocht duurt immers 20 uur, maar de faciliteiten aan boord zorgen voor een goede tijdsinvulling.

Deze overtocht boeken:
Kiel – Oslo – Colorline ( vanaf 374,- )

Ferry duitsland noorwegen
Scandinavië overtocht ferry kaart noorwegen

Zoek je een iets beter kaartje? Deze kaart is gebaseerd op het Noorwegen kaartje van FerryGoGo.com.

Overtocht Denemarken-Noorwegen

Wat de beste ferry is om te nemen van Denemarken naar Noorwegen is met name afhankelijk van de afstand die men per auto wenst af te leggen. De kortste route van Denemarken per auto gaat naar Kopenhagen. Via de veerdienst Puttgarden – Rodby kom je het snelste bij Kopenhagen, waar je vervolgens met DFDS de ruim 17 uur durende overtocht kunt maken richting Oslo.
De andere veerdiensten gaan vanuit het Noordelijkste puntje in Denemarken. Hierbij heb je de keuze om te vertrekken vanuit Hirtshals of Frederikshavn.

Voor de autorit van Nederland naar deze plaatsen in Denemarken moet je zonder stops zeker 9 uur uittrekken.

Vanuit het noorden van Denemarken heb je wel veel keuze wat veerdiensten betreft als je met de boot naar Noorwegen wilt. Zo vaart er een boot naar Bergen, waardoor je al een stuk Noordelijker kunt uitkomen.

Wil je direct prijsinformatie over de ferry naar Noorwegen?

Over Noorwegen

Ferry IJmuiden Noorwegen

Er wordt vaak gedacht dat er een ferry vanuit Nederland (IJmuiden) naar Noorwegen (Bergen) zou gaan, dit is 100% onjuist. Het is onmogelijk om met de boot naar Noorwegen vanuit IJmuiden te gaan. De verbinding die je dan zoekt is de Nederland-Noorwegen verbinding vanuit Eemshaven.

Noorwegen, land van zee en bergen

Ontdek Noorwegen met haar prachtige bergen, gletsjers en blauwe zee. Het land heeft bossen, rivieren en meren. De spectaculaire natuur spreekt een ieder tot de verbeelding met als hoogtepunt de fjorden. Noorwegen heeft vanwege haar lange kustlijn vele leuke havensteden en daarbij zo´n 15.000 eilanden. En niet te vergeten, Noorwegen biedt de kans het noorderlicht te zien.

Bezienswaardigheden

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen is ook de stad van de kunstenaar Edward Munch, de maker van het wereldberoemde schilderij ´de Schreeuw´. Het is een mooie en moderne stad met hip eten, mode en kunst. In het minder bekende Kristiansand ligt de meest bezochte attractie van Noorwegen, het Zoo en Amusement Park. Vele soorten dieren leven er in een ruim opgezet park. Verder is er een klim- en klauter tuin, een water- en rodelbaan.

Klimaat

Noorwegen heeft dankzij de warme Golfstroom milde zomers: in het noorden is de gemiddelde temperatuur tussen de 11 en 14 graden Celsius. In het zuiden is het wat warmer; tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het oosten heeft in de zomer een droog en zonnig klimaat terwijl in het westen meer neerslag valt. Al met al is de beste reistijd naar Noorwegen juni tot en met september.

Ferry maatschappijen die naar Noorwegen en Scandinavië varen

Deze website gebruikt cookies