MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Van
Travemünde
Naar
Malmö
Vaartijd
9 uur
Prijsinfo
fjordline ferry op zee

Deze ferry overtocht direct boeken?

Overtocht Travemünde-Malmö

Travemünde is een havenstadje nabij het Duitse Lübeck. Deze haven is in ongeveer vijfenhalf uur  te bereiken per auto. Vanuit hier vertrekken diverse veerboten, waaronder de ferry naar Malmö. Deze boot vaart in 9 uur naar de andere kant van de Oostzee.

Bij reizigers naar Zweden is Travemünde-Malmö een populaire overtocht omdat je een groot deel van de autoroute door Denemarken kunt overslaan. Dat scheelt 4,5 uur rijden. Een voordeel van de ferry Travemünde-Malmö is dat je deze ‘s nachts kunt boeken zodat je geen tijd verliest en tegelijk bespaart op een overnachting.

Travemunde Malmo

Ontdek het mooie Malmö

In de meest zuid gelegen provincie van Zweden, Skane Iän, ligt Malmö. Deze derde grootste stad van Zweden was van oorsprong een Deense stad. De stad ging bij de vrede van Roskilde in 1658 over in Zweedse handen. De Sontbrug, ten zuiden van de stad, die voltooid werd in 2000 verbindt Zweden met Denemarken. Malmö heeft een jachthaven waarvan je een mooi uitzicht hebt op de Sontbrug.

Turning Corso

Het icoon van de stad is het bijzondere gebouw Turning Corso. Deze in het oog springende wolkenkrabber bevindt zich in het westelijk havengebied. Het is ontworpen door de architect Santiago Calatrava. De 190 meter hoge toren is een appartementengebouw en te bezichtigen zodat je van een adembenemend uitzicht kunt genieten.

Lilla Torg

Dit plein ligt in de historische binnenstad van Malmö. Er staan mooie gebouwen en de grote terrassen zijn het ontmoetingspunt voor de inwoners. Hier kun je genieten van de traditionele Fika, naar Zweeds gebruik drink je rond 11:00 uur een kopje koffie met taart. Of neem er een lunchmoment, een lekker diner of borrel om de avond mee te starten. Vanuit Lilla Torg zijn veel andere interessante plekken te bereiken zoals uitgaansgelegenheden, musea en winkels.

Over de aankomsthaven

  • Reis rechtstreeks naar Malmö vanaf Duitsland. Geen overstappen nodig.
  • Vanuit Duitsland bent u met ruim 6 uur in Malmö.
  • Er is een ruim aanbod aan faciliteiten aan boord. Gratis wifi, winkels, bar en restaurants.

Adres haven Malmö:

Norra Hamnen
Lappögatan 3B
21 1 24 Malmö
+46 40 176 800

Verbindingen om ook te overwegen

Travemünde - Trelleborg

Vaarduur: 9 uur
Maatschappij: TT-Line
Meer informatie

Helsingør - Helsingborg

Vaarduur: 7,5 uur
Maatschappij: Stena Line
Meer informatie

Rostock - Trelleborg

Vaarduur: 7,5 uur
Maatschappij: Stena Line
Meer informatie