Viking Line

Viking Line is een Finse veerdienst- en cruiseferry maatschappij. Viking Line heeft verbindingen tussen Finland, Zweden en Estland. en de Ålandseilanden in Finland. Viking Line is in 1959 opgezet, in eerste instantie als verbinding tussen de Ålandseilanden, Korpo en Gräddo.

Na verloop van tijd zijn er meerdere verbinding van Viking Line tot stand gekomen en varen de boten op verschillende routes, zijn er vrachtferry’s en zogenaamde cruiseferry’s. Er zijn onder meer verbindingen tussen Stockholm, Helsinki, Turku, Tallin en de Ålandseilanden. Bij de Ålandseilanden wordt er onder meer gevaren op Mariehamn, de hoofdstad van deze autonome Finse provincie.

Vloot

Viking Line heeft 7 boten in haar vloot die tussen Zweden, Estland en Finland varen met stops op onder meer de Ålandseilanden, In Helsinki, Turku, Talinn en Stockholm. De vloot van Viking Line bestaat uit: de M/S Viking Grace, M/S Amorella. de M/S Viking XPRS, de M/S Gabriella, Marriela, Cinderella en M/S Rosella.

Routes

  • Stockholm – Helsinki
  • Ålandseilanden – Turku
  • Talinn – Helsinki
  • Ålandseilanden – Stockholm
  • Ålandseilanden – Helsinki
  • Stockholm – Turku

Verbindingen en prijzen

MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Viking Line veerdienstenVan
Stockholm
Naar
Helsinki
Vaartijd
16 uur 40 min
Prijsinfo
Viking Line ferryVan
Mariehamn (Ålandseilanden)
Naar
Turku
Vaartijd
5 uur 25 min
Prijsinfo
Viking Line ferryVan
Tallin
Naar
Helsinki
Vaartijd
2 uur 30 min
Prijsinfo
Viking Line ferryVan
Mariehamn (Ålandseilanden)
Naar
Stockholm
Vaartijd
5 a 6 uur
Prijsinfo
Viking Line ferryVan
Mariehamn (Ålandseilanden)
Naar
Helsinki
Vaartijd
10 uur 25 min
Prijsinfo
Viking Line ferryVan
Stockholm
Naar
Turku
Vaartijd
+/- 10 uur
Prijsinfo

Wil je direct een overtocht boeken?

Over Viking LineExtra informatie over deze rederij

Viking Line informatie

Viking Line is een Finse rederij die al sinds 1959 routes tussen Finland, de Alandeilanden, Estland en Zweden verzorgt. Bij Viking Line kunnen passagiers tickets boeken voor diverse routes. Dankzij Viking Line is het mogelijk om over het water de reizen naar verschillende nabijgelegen landen.

Over Viking Line

Viking Line wordt in 1959 opgericht door een groep zee- en zakenlieden. Zij kopen een Britse veerboot en gaan hiermee varen tussen de Finse plaats Korpo, de haven Mariehamn op de Alandeilanden en Gräddö in Zweden onder de naam Rederi Ab Vikinglinjen. Na onenigheid wordt de rederij in tweeën gesplitst; met extra concurrentie tot gevolg. Ook een derde partij, AB Slite, ondervindt hiervan de hinder. In 1966 fuseren de drie rederijen tot één: Viking Line. In 1990 had Viking Line zelfs de grootste en nieuwste cruisevloot ter wereld.

Extra informatie over Viking Line veerdiensten

Tegenwoordig houdt Viking zich veel bezig met het milieu. Hiervoor zijn meerdere prijzen ontvangen, zoals in 2014, toen ontving Viking Line de Sustainable Tourism Award. De rederij is vandaag de dag nog zeer welvarend en heeft grote plannen. In 2021 gaat de nieuwe milieu- en klimaatvriendelijke veerboot te water die moet zorgen voor minder uitstoot tijdens de routes.

Reis je met Viking Line? Dan zijn huisdieren in principe welkom, tenzij je op de Viking Cinderella vaart, of er sprake is van een cruiseferry. Bij normale overtochten met Viking Line is het dus wel mogelijk huisdieren mee te brengen. Meer specifieke informatie over het meebrengen van dieren aan boord is ook hier te vinden.

De website met Viking Line is erg compleet en als je een beetje de tijd neemt kan je eigenlijk alle informatie goed vinden. Onder het tabje ‘good to know' kun je dus onder meer informatie vinden over de verschillende havens die Viking Line aan doet, maar ook over betalingen, huisdieren, bagage voorwaarden enzovoorts.

Toch nog vragen? Hiernaast zijn het email adres en het telefoonnummer van Viking Line te vinden.

Viking Line ContactTelefoon en email

Telefoonnummer Viking Line
De klantenservice is in het Engels te bereiken op:
+358 9 123 574

Email
Stuur uw verzoek in het Engels naar het volgende e-mail adres:
individual.sales@vikingline.com