MaatschappijVertrekAankomstDuurBoeken
Finnlines veerdienstenVan
Travemünde
Naar
Helsinki
Vaartijd
29 uur
Prijsinfo
Ferry naar HelsinkiVan
Stockholm
Naar
Helsinki
Vaartijd
16 uur 15 min
Prijsinfo
fjordline ferry op zee

Overtocht naar Helsinki

De meest logische overtocht vanuit Nederland naar Helsinki is die vanuit Duitsland, Travemünde.  Je rijdt bijvoorbeeld met de auto naar Travemünde en vanaf stap je op de veerboot voor je vervolgreis naar Helsinki. De veerboot van Duitsland naar Finland gaat 7 keer per week en de overtocht van Travemünde naar Helsinki neemt zo'n 29 uur in beslag.

Omdat de overtocht zo'n 29 uur duurt spreek je ook wel van een minicruise tussen Duitsland en Finland. Vertrek is dagelijks rond 03:00 ‘s nachts  met aankomst om 09:00 anderhalve dag later. Dus als je op bijvoorbeeld 27 september om 03:00 ‘s nachts afvaart, zit je 29 uur aan boord en kom je op de 28e aan om 09:00 in de ochtend.

Prijzen zijn beschikbaar voor reizen met of zonder auto, en reizen met of zonder cabine / hut, en variëren dan ook behoorlijk naar invulling van eigen wens (ook in prijs). De route wordt gevaren door de Finnlines boten: Finnlady, Finnmaid en Finnstar. Aan boord van de cruise ferry's is overigens genoeg te doen, qua eten, wellness, kamers en voor de kinderen, zoals ook is te zien in onderstaand filmpje van Finnlines.

Alternatieve overtochten naar Helsinki:

Je kan ook via bijvoorbeeld Stockholm naar Helsinki met de veerboot. De veerverbinding tussen Stockholm en Helsinki wordt verzorgd door Viking Lines. Deze overtocht duurt zo'n 16 uur.

Hier kan je alle overtochten naar Helsinki in één strak overzicht bekijken.

Inchecken

 • De check in voor de boten van Travemünde naar Helsinki opent om 21:00 en sluit 2 uur voor vertrek
 • Het daadwerkelijk boarden vanuit Travemünde begint vaak rond 23:30, heb je een hoge auto? Dan is het verstandig er al om 23:00 te zijn

Vaartijd

29 uur

Vertrektijden

Travemünde
Vertrek 03:00

Helsinki
Aankomst: 09:00

Aankomst in Helsinki

De Finnliness cruiseferry's meren aan bij Vuosaari, Helsinki. De terminal voor de veerboten is op zo'n 15 kilometer van het centrum van Helsinki. U kunt per auto, trein of bus verder reizen naar het centrum van Helsinki

Adres haven

Vuosaari Helsinki
Vuosaaren satama
Hansaterminaali
Provianttikatu 5 (Seilorinkatu 5)
00980 Helsinki

Faciliteiten

 • Wellnes
 • Buffetrestaurant
 • Starcafé
 • Luxe suites
 • Bistro
 • Terrazo
 • Sauna
 • Gym
 • Speelruimte
 • Entertainment voor kinderen
 • Conference Room/span>
helsinki

Deze ferry overtocht direct boeken?

Ontdek de stad Helsinki en het Finse achterland

Helsinki valt onder meer te bereiken vanuit Malmö, Travemünde of bijvoorbeeld vanuit Talinn met de veerboot. Helsinki werd rond 1550 gesticht en is lange tijd een relatief rustig stadje gebleven tot het in plaats van Turku ineens de hoofdstad werd in 1812, vanaf dat moment begon de stad snel te groeien. Op veel plekken is ook goed zichtbaar dat Helsinki een relatief jonge stad is, bijvoorbeeld in de architectuur. Stedentripje aan het plannen? Dan is Helsinki zeker een goede keuze, of als je überhaupt naar Finland gaat is het een mooie tussenstop.

Finland is van 1200 tot 1809 onderdeel geweest van het Zweedse rijk en werd in 1809 vervolgens veroverd door Rusland, de Russen verplaatsten de hoofdstad dus in 1812 naar Helsinki. In 1917 verklaarde Finland zich onafhankelijk.

Verdere info over Helsinki

Helsinki heeft als stad veel te bieden; er is altijd wel wat te doen qua evenementen, de hotels zijn goed en het eten zeker bovengemiddeld. Helsinki is een verrassende, leuke stad, maar wel met een prijskaartje: letterlijk dus 🙂 Het is geen goedkope stad.

Wat te doen in Helsinki? Het havengebied is prachtig en een bezoekje waard, ook de oude markt (kauppahalli) mag niet over geslagen worden. Verder zijn de domkerk, de oepsensi kathedraal en het senaatsplein ook blikvangers in de stad.